Even voorstellen: ik ben Melanie Wilschut-Brethouwer en sinds augustus 2017 ben ik dirigent van gospelgroep Crossfire.

Al vanaf kleins af aan ben ik met muziek bezig. Ik zong altijd veel en leerde vanaf mijn zevende piano spelen. Eerst klassiek pianoles en vanaf mijn tienertijd steeds meer pop, Opwekking e.d. In 2001 werd ik aangenomen op de opleiding Docent Muziek op het conservatorium (toen nog ‘Schoolmuziek’) in Zwolle. Het leek me heel leuk en mooi om iets van mijn liefde voor muziek ook door te kunnen geven aan anderen. Wat een heerlijke tijd was dat! Binnen die knusse school kon ik mijn hart ophalen met lessen als zang, piano en koordirectie. In die tijd werd ik ook toegelaten bij blackgospelkoor Gospel Boulevard, waar ik ruim 10 jaar met heel veel plezier gezongen heb. Daar kwam ik er pas echt achter dat ik mijn geloof het liefst (en het gemakkelijkst) via muziek beleef en uitdraag. En ook dat de impact van een lied enorm groot kan zijn. Het is gaaf om mensen op deze manier vrolijk te maken of om ze juist te troosten, een hart onder de riem te steken en te laten weten dat Hij er is.

Na mijn studie startte ik als dirigent bij een popkoor. Later kwam daar een gospelkoor bij. Tevens werkte ik bij diverse scholen en instellingen als muziekdocent en workshopleider. In 2009 werd ik aangenomen bij opleiding Logopedie om me meer te richten op het individu en wat minder op groepen. Vooral de onderwerpen spraak en stem vond ik erg interessant en het trok me enorm om mensen hierin te kunnen coachen.

Momenteel bestaat mijn dagelijks leven voornamelijk uit logopedie, het dirigeren van Crossfire en het geven van zangworkshops her en der in het land. Ik begeleid en zing regelmatig in onze kerk en wanneer het kan treed ik hier en daar op als zangeres/pianist.

Ik hoop dat ik een lange tijd als dirigent voor Crossfire zal mogen staan. Het is een ‘warm bad’ met enthousiaste en getalenteerde mensen die staan voor kwaliteit én gezelligheid. Hun gedrevenheid en geloof in God geven me elke week weer energie. En wanneer we mensen hebben kunnen raken tijdens een optreden dan is het feest wat mij betreft helemaal compleet!